Billige pakkereiser og charterreiser til Hellas

Billige pakkereiser og charterreiser til Hellas

Barbati Beach, Korfu, Hellas

Å reise til Hellas trenger ikke å være dyrt. Med litt planlegging og noen smarte tips kan du nyte en fantastisk ferie i dette historiske og vakre landet uten å bruke for mye penger. Her kommer noen tips for å finne billige reiser, spesielt charterreiser og pakkereiser, til Hellas.

Når er det billigst å reise til Hellas?

For å få de beste prisene på pakkereiser med fly og hotell er det lurt å unngå høysesongen som strekker seg fra juni til august. I stedet, sats på å reise i lavsesongen, som er fra april til mai og september til oktober. I disse periodene er været fortsatt varmt og behagelig, men prisene er vanligvis lavere og antallet turister færre. En annen taktikk er å prøve å bestille en reise når været er bra hjemme i Norge. Da kan det være mulig å få tak i virkelig gode siste-liten-pakkereiser til Hellas. Selv om det er sol hjemme i Norge, er en billig solreise til Hellas likevel mer fristende, ikke sant?

Tips for å finne billige reiser til Hellas:

Det finnes flere strategier og tips for å finne billige pakkereiser til Hellas:

  • Bestill i god tid: Å bestille billettene dine flere måneder i forveien kan spare mye penger. Gjerne minst 60 dager før.
  • Bruk søkemotorer for reiser: Nettsteder som Skyscanner, Google Flights og Momondo hjelper deg med å sammenligne priser fra ulike flyselskaper og reisebyråer.
  • Fleksible datoer: Hvis du kan være fleksibel med reisedatoene dine, kan du ofte finne billigere alternativer.
  • Direktefly vs. mellomlandinger: Direktefly kan være mer praktisk, men mellomlandinger kan noen ganger være billigere. Spesielt hvis du lager din egen pakke ved å først bestille en billig reise til Athen og deretter fortsette med lokal innenriksflyvning eller for eksempel båt.

Destinasjoner i Hellas som det vanligvis er billig å reise til

1. Athen

Athen, Hellas’ hovedstad, er en skattekiste av antikk historie og kultur. Besøk Akropolis og dets museum, spasér gjennom de pittoreske gatene i Plaka, og nyt autentisk gresk mat på lokale tavernaer. Athen er også et bra sted å starte hvis du vil utforske andre deler av Hellas. Det er vanligvis mulig å finne gode reisedeals fra de store reisebyråene som TUI, Airtours, Ving og Apollo til Athen.

2. Kreta

Kreta er Hellas’ største øy og tilbyr noe for de fleste. Med alt fra de historiske ruinene i Knossos til de fantastiske strendene i Elafonissi og Balos, er det ingen mangel på ting å gjøre. På grunn av den store konkurransen er det ofte mulig å finne veldig gode priser på alt fra pakkereiser til flybilletter med Kreta som destinasjon.

3. Rhodos

Rhodos er kjent for sine solrike strender, historiske severdigheter som Rhodos gamleby, og et livlig natteliv. Det finnes mange prisgunstige overnattingsalternativer, spesielt hvis du bestiller utenfor høysesongen. Selv når det gjelder Rhodos, er denne øya svært konkurranseutsatt mellom forskjellige flyselskaper og reisebyråer, noe som presser ned prisene.

4. Kos

Kos er en annen fantastisk destinasjon for den som vil dra på en billig reise eller pakkereise til Hellas. Her finnes det ofte prisgunstige charterreiser og pakkereiser å bestille i god tid før avreise eller i siste liten. Denne øya tilbyr lange sandstrender, interessante arkeologiske utgravninger og livlige markeder. Kos by har et bredt utvalg av restauranter og barer, og det finnes mange prisgunstige hoteller og leiligheter å velge mellom hvis du bare har bestilt fly.

Overnattingsalternativer for deg som vil bo billig i Hellas

Har du ikke bestilt en pakkereise til Hellas der fly og hotell er inkludert og trenger å finne overnatting, er det fullt mulig hvis du har litt tid til å finne riktig i jungelen av overnattingsmuligheter. Her er noen tips:

  • Hosteller: For alenereisende eller grupper kan hosteller være et meget kostnadseffektivt alternativ. De tilbyr ofte både private rom og sovesaler.
  • Airbnb og leiligheter: Å leie en leilighet kan være en god måte å spare penger på, spesielt hvis du reiser med familie eller venner. Dessuten kan dere lage deres egne måltider, noe som sparer penger.
  • Budsjett hoteller: Det finnes mange budsjett hoteller som tilbyr god valuta for pengene. Sjekk anmeldelser på TripAdvisor eller Booking.com for å finne de beste alternativene.
  • Google Maps: Bruk Google Maps for å finne unike hoteller som ikke finnes på de store bookingsidene (som noen ganger kan ta opptil 30% fra hotellets eier).
  • Bruk VPN og lat som du er en greker som bestiller fra Hellas: Dette er et triks som faktisk kan fungere noen ganger. Det kan nemlig være slik at hotellprisene er satt til å være høyere for oss “rike” nordmenn som bestiller fra Norge enn for lokale grekere. Prøv derfor å bruke en VPN satt til Hellas og surf i inkognitomodus i nettleseren din. Har du flaks, er prisen lavere.

Aktiviteter og utflukter som gjør reisen til Hellas fortsatt billig

1. Utforsk antikke ruiner og utgravninger

Hellas er fullt av historiske steder som du kan besøke for en rimelig avgift. Akropolis i Athen, Knossos på Kreta, og Lindos på Rhodos er bare noen eksempler.

2. Strandliv

Mange av Hellas’ strender er gratis å besøke og tilbyr en fantastisk mulighet til å slappe av og nyte solen. Ta med en piknik kjøpt på en lokal supermarket og tilbring dagen ved havet.

3. Fotturer

Hellas har mange vakre turstier som er gratis å utforske. Kreta har for eksempel den berømte Samariaravinen og den lengre E4-ruten (ja, den har samme navn som vår motorvei).

4. Lokale markeder

Å besøke lokale markeder er ikke bare en god måte å oppleve den greske kulturen på, men også en måte å kjøpe rimelige suvenirer og prøve lokale delikatesser.

Å reise til Hellas billig er absolutt fullt mulig. Ved å planlegge på forhånd, være fleksibel med dine reisedatoer, lete etter pakkereiser og velge budsjettvennlige alternativer for overnatting og aktiviteter, kan du nyte alt dette fantastiske landet har å tilby uten å bruke for mye penger.