Reiser, charterreiser og restplasser fra Oslo 2024

Kunsten å finne billige charterreiser fra Oslo

Å skaffe en virkelig rimelig reise fra Oslo kan noen ganger være en utfordring, men ved å være smart og bruke de riktige strategiene er det mulig å finne billige reiser. Her er noen tips om hvordan du kan finne en virkelig rimelig reise fra Oslo.

Når er det billig å reise fra Oslo?

Hvis du er på utkikk etter å finne en billig solreise eller charterreise fra Oslo, bør du prøve å sikte på å bestille reisen din under Middelhavets lavsesong. Høysesongen som foregår i juni, juli og august pleier vanligvis å bety at det er litt dyrere å dra på solreise fra Oslo. Det kan finnes fantastiske siste minutt-tilbud også i denne perioden, spesielt hvis det er veldig fint vær hjemme i Norge, men som regel er det billigst å dra på charterreise i lavsesongen, noe som innebærer april, mai, september og oktober.

Våre tips for å finne billige reiser fra Oslo 2024

Bestill i god tid eller i siste liten

Hvis du vil finne en billig reise fra Oslo, sørg for å være ute i god tid. Prøv å bestille minst 60 dager før avreise for å få en så god pris som mulig. Alternativet er å bestille en siste liten-reise noen uker før, men da er risikoen stor for at du blir begrenset når det kommer til valg av reisemål. Du skal uansett ikke bestille bare 4-6 uker før, men prøve å være veldig tidlig eller veldig sent.

Bruk søkemotorer og reisenettsteder

Gå ikke direkte til reisebyråene, men prøv i stedet å bruke reisesøkemotorer og aggregatorer som samler reisetilbud fra flere reisebyråer. Vi vil selvfølgelig si at Tripplo er flinke på dette, men det finnes også andre alternativer som for eksempel Reseguiden.

Se etter pakketurer

Noen ganger kan det bli billigst å sette sammen en egen reise der fly og hotell bookes separat. Hvis det er på solferie eller en charterreise du vil dra, er det imidlertid oftest best å se etter pakketurer.

Vær fleksibel med datoene

Hvis du er fleksibel med dine reisedatoer vil antall gode tilbud kraftig øke. Jo flere datoer du kan tenke deg å reise på, desto større sannsynlighet er det at du finner noe virkelig rimelig.

Vurder å fly fra en annen avreiseby

Nå handler disse tipsene om billige reiser fra Oslo, men reisen trenger kanskje ikke nødvendigvis å starte med fly, men heller med bil, buss eller tog til en annen flyplass? Når det kommer til Oslo er det fullt av alternativer i nærheten. Gå derfor ikke glipp av å sjekke hva det finnes for billige reiser fra Bergen, pakketurer fra Trondheim eller Stavanger. Ønsker du virkelig å øke sjansene for å presse prisen og har tid, kan det faktisk være så at det blir billigst å booke en reise fra Göteborg eller kanskje til og med en reise fra København.

Book din reise når det er fint vær i Oslo

Akkurat som alt annet som selges i vår markedsøkonomi, styres prisen på reiser fra Oslo av tilbud og etterspørsel. Hvis det er solrikt og fint vær hjemme i Oslo tenderer etterspørselen etter reiser å minske og dermed synker prisen. Dette gjelder hovedsakelig siste minutt-reiser fra Oslo, men også prisen på reiser som ligger flere månader frem kan faktisk også påvirkes av om det er fint vær ved tidspunktet da du booker.

Hit går det ofte å finne billige reiser fra Oslo

Barbati Beach, Korfu, Hellas
Følgende destinasjoner er svært populære blant Osloborgerne, noe som fører til høy konkurranse mellom reisearrangører og flyselskap. For å tiltrekke seg reisende tilbys det ofte gode priser på pakketurer.

Spania: Et populært reisemål med mange valgmuligheter, fra solrike strender til historiske byer. Fra Oslo går det flere charterreiser til Spania.

Hellas: Kjent for sine fantastiske øyer og rike historie, en favoritt for både familier og par. Fra Oslo er det ofte flere pakketurer til Hellas å velge mellom.

Kroatia: Tiltrekker seg med krystallklart vann og sjarmerende kystbyer, perfekt for de som elsker sol og hav. Under høysesongen går det mange reiser til Kroatia.

Tyrkia: Tilbyr en herlig blanding av kultur, mat og fantastiske kystlinjer, ideell for en avslappende ferie.

Slik øker du ytterligere sjansene for å finne en billig charterreise fra Oslo 2024

Meld deg på nyhetsbrev

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert om de beste og billigste charterreisene fra Oslo, sørg for å begynne å abonnere på reisebyråenes nyhetsbrev. Framfor alt kommer du da til å “rekke først” til de ulike tilbudene og kan booke før prisen eventuelt stiger på en ettertraktet reise. Det kan også være slik at reisebyråene sender ut eksklusive tilbud som kun er tilgjengelige for nyhetsbrevabonnenter.

Følg reisebyråene på sosiale medier

På samme måte som med nyhetsbrevene, øker dine sjanser for å rekke først med å booke pakketilbudene hos reisebyråene hvis du følger dem på sosiale medier. Det kan også være at det deles unike og eksklusive reisetilbud til følgere på sosiale medier.

Vanlige spørsmål og svar om å booke reiser og charterreiser fra Oslo

Hvilke destinasjoner kan jeg reise til direkte fra Oslo?

Fra Oslo flyplass kan du ta direktefly til populære feriedestinasjoner som Spania, Hellas, Kroatia og Tyrkia under høysesong. Utvalget kan variere mellom ulike reisearrangører og sesonger, så det er en god idé å sjekke aktuelle reisemål hos reisebyråer eller direkte på flyplassens hjemmeside.

Hvor ofte går det charterreiser fra Oslo?

Charterreiser fra Oslo arrangeres hovedsakelig i løpet av sommerhalvåret, fra mai til oktober, med en topp i juli og august. Frekvensen kan variere avhengig av etterspørsel og reisearrangør.

Kan jeg parkere bilen min på Oslo flyplass under reisen?

Ja, Oslo flyplass tilbyr både korttids- og langtidsparkering. Det er rikelig med parkeringsplasser, og du kan forhåndsbestille parkeringen din på nett for å sikre en plass og muligens få en bedre pris.

Hva bør jeg tenke på når jeg booker en charterreise fra Oslo?

Sjekk alltid hva som er inkludert i prisen for din charterreise. Noen pakker inkluderer fly, transport til og fra hotellet, samt mat og drikke, mens andre kan tilby færre tjenester. Det er også viktig å være oppmerksom på eventuelle tilleggsavgifter og se over reiseforsikringer og avbestillingsregler.

Hvordan påvirker sesongen prisen på charterreiser fra Oslo?

Prisene på charterreiser kan variere sterkt avhengig av sesong. Under høysesong, når etterspørselen er størst, tenderer prisene til å være høyere. Under lavsesong, som tidlig vår eller sen høst, kan du ofte finne mer fordelaktige priser og tilbud, da etterspørselen er lavere og reisearrangører og hoteller ønsker å tiltrekke flere besøkende.